RAU-CODER

Competiția este dedicată elevilor de liceu pasionați de algoritmică și programare.

Concursul are loc Sâmbătă, 24 Aprilie 2021, între orele 11.00-13.00.

Subiectele sunt unice pentru toți concurenții, indiferent de clasă, și se conformează programelor de concurs pentru clasele IX-XI.

Image

Ediția din acest an a concursului de programare pentru elevi se va desfășura în manieră online.

Elevii vor avea la dispoziție 2 ore de concurs pentru a rezolva o serie de probleme de algoritmică, de dificultăți variate. Soluțiile vor fi implementate în limbajul C++. Se încurajează utilizarea librăriei STL.

Problemele sunt de tipul celor de pe site-urile pbinfo.ro și infoarena.ro.

Image

Calendarul competiției

Joi, 22.04.2021

Înscriere în concurs

Înscrierile la concurs se fac până pe data de Joi, 22 Aprilie 2021 - Vă așteptăm cu drag!

Vineri, 23.04.2021

Confirmarea înscrierii

Concurenții vor primi un e-mail cu detalii despre desfășurarea concursului (informații pentru accesul la platforma de concurs).
Sâmbătă, 24.04.2021

Publicarea rezultatelor

Rezultatele concursului vor fi publicate pe site în ziua de desfășurare.

Ce trebuie să știi...

Mai jos am răspuns la câteva întrebări care vă vor fi de folos pentru a întelege mai bine cum funcționează concursul:

1. Cum se face evaluarea soluțiilor?

Pentru evaluarea soluțiilor vom folosi o aplicație de testare automată (Contest Management System). Pentru fiecare problemă există un număr de teste, fiecare test având un anumit punctaj. Aplicațiile vor fi rulate pe un sistem Linux.

Se vor testa atât corectitudinea răspunsurilor aplicațiilor, cât și încadrarea în limitele de timp și memorie impuse pentru fiecare problemă în parte.

2. Cum se punctează?

Punctajul final al unui concurent se calculează prin însumarea punctajelor obținute la fiecare problemă în parte.

Dacă o soluție nu funcționează corect decât pentru o parte dintre teste, punctajele individuale ale acestor teste vor fi luate în calcul la punctajul final.

Pentru fiecare test, ieșirea așteptată (fișierul *.ok) trebuie să fie identică cu ieșirea obținută (fișierul *.out), mai puțin, eventual, un rând gol la sfârșitul fișierului.

3. În ce limbaj de programare pot lucra? Pot folosi biblioteca STL?

Toate soluțiile vor fi implementate în limbajul C++.

Da, se poate utiliza STL.

4. Pot folosi secvențe de cod pe care le-am creat în trecut?

Desigur că nu te putem împiedica, dar prin îscrierea la un concurs online vei accepta Codul de conduită prin care, în timpul concursului, nu poți consulta/utiliza sursele altor persoane și nu poti lansa întrebări pe forumuri.

5. Pot pune întrebări comisiei în timpul concursului?

Da, se pot pune întrebări legate de enunțul problemei, nu despre soluții particulare. Întrebările trebuie formulate astfel încât să se poată răspunde cu DA/NU.

6. Cum voi afla rezultatele?

Rezultatele și clasamentul final vor fi publicate pe site-ul concursului, în ziua de desfășurare. Se vor afișa rezultatele obținute de concurenți la fiecare problemă în parte. Problemele și indicații de rezolvare vor fi publicate pe platforma pbinfo.ro.

Testele sunt accesibile aici: Teste

7. Cine poate participa?

Poate participa la concurs orice elev de liceu. Facem mențiunea ca un elev care a ocupat locul I la una dintre edițiile anterioare, nu va fi eligibil pentru o nouă premiere.

8. Dacă sunt în clasa a 10-a, de exemplu, și câstig premiu, atunci când voi termina liceul, voi beneficia în continuare de bursă de studii?

Da, atâta timp cât iei bacalaureatul! :D

9. Există vreo taxă de participare?

Nu, noi ne dorim să stimulăm competitivitatea şi în nici un caz să o inlesnim! :D

Premii RAU-CODER

Se vor acorda Diplome de Merit elevilor care obțin cel puțin 80% din punctajul total, dar nu mai mult de 20 de diplome. Se vor acorda câte un premiu 1, 2 și 3 și o mențiune.

În situația în care mai mulți concurenți obțin același punctaj total, departajarea se va face în funcție de suma timpilor de încărcare a soluțiilor cu punctaj maxim (între mai multe soluții cu punctaj maxim, se ia în calcul timpul primei încărcări), suma minimă câștigă. În cazuri excepționale, se poate recurge la evaluarea de către comisie a codurilor, caz în care se vor lua în considerare criterii de "clean code": claritatea codului, stilul, consistența.

PREMIILE concursului sunt următoarele :

Locurile 1 - 3

Bursă de studii (licență) pentru Anul I de studiu în cadrul Universității noastre la programul Informatică Economică(~1200Euro)

Pe lângă diploma și bursa de studii oferite de noi, sponsorii noștri vor oferi și alte premii.
Mențiune

Examen de admitere echivalat cu nota 10 la programul de studii Informatică Economică (licență).

Diploma și echivalarea examenului de admitere cu nota 10.